LYNCHSTÄMNING: MULHOLLAND DR.

LYNCHSTÄMNING: MULHOLLAND DR.


MULHOLLAND DR. (2001)

En kvinna och två män färdas i en limousine i Los Angeles. I motsatt riktning kör två bilar i full fart mot limousinen. I den frontalkrock som följer dödas alla utom kvinnan. Hon drabbas av minnesförlust och förvirrad snubblar hon nerför vägen och tar skydd i en lägenhet. Till samma lägenhet anländer Betty, en ung kvinna som kommit för att uppfylla sina skådespelardrömmar i den mest glamorösa av städer. Hon möts av Rita, som den förvirrade kvinnan kallar sig och tillsammans söker de, den ena med en äventyrlig nyfikenhet och den andra med en instinktiv rädsla, efter sanningen om Ritas identitet.

Regi: David Lynch | Skådespelare: Naomi Watts, Laura Harring, Ann Miller, Dan Hedaya| Språk: Engelska (otextad) | Längd: 2 tim 27 min | Åldersgräns: 15 år | Visas: 19 maj

 

LYNCHSTÄMNING PÅ SPEGELN

Den 21 maj är datumet vi många väntat på. Då har David Lynchs nya säsong av 90-talsklassikern Twin Peaks premiär och vi får återvända till en stad full av kufiska karaktärer, tvetydiga ugglor och ond bråd död. Inför premiären laddar Spegeln i vår upp med klassiska Lynchfilmer, musik och fest.  

19 maj: Mulholland Dr. (2001) + DJ Ingvar spelar skivor i foajén


Spelschema

Inga tider schemalagda