Lion

Lion


Saroo är en ovanligt klok och äventyrslysten 5-åring som bor i en liten by i centrala Indien. Hans storebror Guddu är hans idol och han vill precis som sin bror bidra till familjens försörjning.

En natt tappar de två bröderna bort varandra på en tågstation och Saroo hamnar på ett tåg som för honom hundratals mil bort till Calcutta där ingen förstår hans språk. Efter en tid som gatubarn hamnar han på ett statligt barnhem där man resultatlöst försöker hitta hans familj. Han blir adopterad av ett australiensiskt par som ger honom den kärlek och omvårdnad han så länge saknat. Men inom honom gnager saknaden efter sin mamma och bror.

När en kompis 25 år senare föreslår att han ska försöka hitta hem igen med hjälp av Google Earth tycker han att det är en galen idé. Men så hittar han den första ledtråden och snart har hans förflutna hunnit ikapp honom.

Lion berättar den gripande sanna historien om Saroo Brierley och är baserad på hans självbiografiska roman A Long Way Home.

Regi: Garth Davis | Medverkande: Dev Patel, Nicole Kidman, Rooney Mara, David Wenham | Språk:Engelska, Hindi, Bengali (svensk text) | Ålder: 11 år | Längd: 2 tim 9 min 

 

Spelschema

Inga tider schemalagda