TIMELESS: Stadens ljus

TIMELESS: Stadens ljus


DRAMAKOMEDI Planlöst spankulerande längs stadens gator stöter en luffare ihop med en blind blomsterflicka. Men eftersom hon är blind kan hon inte se vem luffaren är, och misstar honom för en rikeman. Så passande, kan tyckas, eftersom luffaren förälskar sig i flickan. Senare råkar luffaren rädda livet på en full miljonär, som blir hans bästa vän. Plötsligt är luffaren ett steg närmare den person flickan tror att han är. Desto mindre passande, att miljonären inte längre känner igen luffaren när han nyktrat till… Vänskap och social status är inte alltid vad det synes vara, i en värld där en luffare kan vara kung och en blind flicka hans drottning. Stadens ljus är ett av Chaplins främsta verk, med en slutscen som kallats för den bästa skådespelarprestation som någonsin fångats på film.

Filmen är en del av satsningen NONSTOP TIMELESS, en etikett under vilken filmdistributören NonStop Entertainment rullar ut några av världens mest älskade filmklassiker.

Timeless på Spegeln i år:
15 jan: En alldeles särskild dag (Ettore Scola)
19 feb: Det ljuva livet (Federico Fellini)
12 mars: Nattportiern (Liliana Cavani)
16 april: Stadens ljus (Charles Chaplin)
3 sep: Hiss till galgen (Louis Malle)
1 okt: Fitzcarraldo (Werner Herzog)


Regi: Charles Chaplin | Skådespelare: Charles Chaplin, Virginia Cherrill, Florence Lee | Språk: Engelska | Längd: 1 tim 21 min Åldersgräns: | Biljetter: 105 kr / Stud & Pens 85 kr Visning i Salong Bar Deco: 165 kr / Stud & Pens 145 kr (inklusive voucher värd 50 kr att handla för i baren/bistron)


Spelschema

16 apr.

15:00