Om Spegeln


Spegeln är en biograf med egen bistro och bar på Stortorget i centrala Malmö. Det är den gamla biografen Alcazar, byggd 1934 och senare omdöpt till Camera, som sedan 1998 heter Spegeln. I november 2014 öppnade Spegeln en bar och bistro och blev i och med det Malmös första biobar.

SPEGELN HAR TRE SALONGER:

• Salong Alcazar och Salong Camera, med 167 resp 64 platser, är vanliga biosalonger, vars namn har historisk anknytning till biografen.

• Salong Bar Deco, med plats för 30, är en nyrenoverad salong i Art Deco-inredning skräddarsydd för att du ska kunna äta och dricka till filmen. Inne i salongen finns även en bar som är bemannad under filmvisningarna.


TILLGÄNGLIGHET

Biografen är utrustad med rullstolshiss och samtliga salonger har rullstolsplatser.

Alcazar: Ytterplats rad 1-9 (totalt 12 rader), platserna 1, 14, 28, 42, 56, 69, 83, 97, 111. >Salongskarta<
Salong Bar Deco: Ytterplats rad 5 (längst bak), stol 24.>Salongskarta<

Camera: Ytterplats rad 1 (längst fram), stol 1.>Salongskarta<

 

FOLKETS HUS OCH PARKER

Spegeln drivs av riksorganisationen Folkets Hus och Parker som har över 600 medlemsföreningar knutna till sig över hela Sverige. 140 föreningar driver i någon form biografverksamhet.

Folkets Hus och Parker är ledande i övergången till digital biografutrustning i Sverige. Sedan år 2000 har man genomfört ett antal pilotprojekt. Bland annat var Folkets Hus och Parker den första digitala biografkedjan i Europa och först i världen med livesändningar från New Yorks opera Metropolitan.

Sedan några år tillbaka driver Folkets Hus och Parker själva fyra stycken biografer; Spegeln i Malmö, Roy i Göteborg, Rio i Stockholm och Röda Kvarn i Helsingborg.

Besök våra systerbiografer här:

Rio_LoggaRödaKvarn_LoggaRoy_logga