spegeln
Carrie2
Kqycikiubv4hdc07dkh5nvvhhkp

Carrie

OM FILMEN

Sissy Spaceks stora genombrott i Stephen King-filmatiseringen Carrie visas den 8 mars.

Carrie White är skolans mobbningsoffer och blir konstant förödmjukad av sina klasskamrater och sin fanatiskt religiösa mor Margaret. På väg till skolans bal upptäcker hon att hon har telekinetisk förmåga, att hon kan få föremål att flytta sig genom blotta viljekraften. Plötsligt är det Carrie som har makten och hon tänker inte sluta förrän alla hennes plågoandar har fått vad de förtjänar.

Stephen King publicerade sin debutroman Carrie 1974, och två år senare blev Brian de Palmas film den första av författarens historier att nå bioduken. Nästan 50 år senare är det fortfarande också en av de allra främsta King-filmatiseringarna. Sissy Spacek blev Oscarsnominerad för insats i titelrollen, likaså blev Piper Laurie i rollen som Carries mor.

FREDAG 08 MARS

Bar Deco

21:00

Bar Deco

Carrie

Skräck, Klassiker
1h 38min
ENG TAL | EJ TEXT

Vi firar välkända och okända dagar med filmserier och filmpärlor. Och ibland, utan större anledning, vill vi bara visa en tidlös klassiker.

Köp biljett
Alcazar 4

Förbeställ mat & dryck

När du köper din biobiljett online har du alltid möjligheten att inkludera mat och dryck från ett handplockat utbud. Genom att göra en förbeställning slipper du stå i kö och kan direkt gå in i biosalongen, så serverar vi dig i biofåtöljen. Vill du beställa mat och dryck på plats, rekommenderar vi dig att vara här senast 20 minuter innan filmen börjar.