spegeln
Easyrider
Easyrider2

Easy Rider

OM FILMEN

Easy Rider firar 55-årsjubileum och återvänder till duken i samband med att The Bikeriders har premiär på Spegeln.

De motorcykelburna vännerna Billy och Wyatt, även kallad Captain America, säljer kokain de har smugglat från Mexiko och beslutar sig för att resa till New Orleans och Mardi gras-karnivalen med pengarna gömda inne i Wyatts bensintank. Deras resa genom den amerikanska södern och sydväst får dem att uppleva frihet och träffa människor de aldrig annars hade mött.

Easy Rider är filmen som fick amerikanska män att längta efter att sätta sig på en motorcykel och bara ge sig iväg. Peter Fonda, Dennis Hopper och en ung Jack Nicholson glänser alla i denna milstolpe inom independentfilm som anses vara en av de mest inflytelserika verken i filmhistorien.

TORSDAG 08 AUGUSTI

Alcazar

18:00

Alcazar

Easy Rider

Drama, Äventyr
1h 35min
ENG TAL | EJ TEXT

Vi firar välkända och okända dagar med filmserier och filmpärlor. Och ibland, utan större anledning, vill vi bara visa en tidlös klassiker.

Köp biljett
Alcazar 4

Förbeställ mat & dryck

När du köper din biobiljett online har du alltid möjligheten att inkludera mat och dryck från ett handplockat utbud. Genom att göra en förbeställning slipper du stå i kö och kan direkt gå in i biosalongen, så serverar vi dig i biofåtöljen. Vill du beställa mat och dryck på plats, rekommenderar vi dig att vara här senast 20 minuter innan filmen börjar.