spegeln-logo
Exorcist2
Wxorcist22

Exorcisten II: Kättaren

OM FILMEN

Den Dåliga Filmklubben visar spektakulära spillror ur filmhistorien utvalda torsdagskvällar på Spegeln

En skrämmande mardröm förföljer Regan MacNeil fyra år efter att en exorcism utförts på henne. Har demonerna återvänt? Om så är fallet, kan den samlade kunskapen och tron tillsammans med en Vatikan-forskare och en specialist på hypnos fria henne från dess fasta grepp?

Uppföljaren till mästerverket Exorcisten är helt värdelös om du tar den för vad den är - alltså en uppföljare till Exorcisten. Om du istället ser Exorcisten II som en kompromisslös vision med tydliga drag av italiensk skräckfilm är den suverän underhållning med krav på säkerhetsbälte. Stanley Kubrick fick först möjligheten men tackade nej. Istället fick mannen som fem år tidigare gjort Den sista färden chansen. Och som John Boorman satsade.

Publiken hatade Exorcisten II. Linda Blair ångrade sin medverkan men kunde inte hoppa av på grund av kontraktet. Nästan 50 år senare börjar det ändå bli dags att omvärdera den. Den Dåliga Filmklubben tar sitt ansvar och offrar den till stora duken.

16 NOVEMBER

Camera

20:45

Camera

Exorcisten II: Kättaren

Skräck, Kultfilm
1h 42min
ENG TAL | EJ TEXT

En film kan vara riktigt usel, men den kan samtidigt vara löjligt kul – och kul är väl lika med bra? Just därför finns Den Dåliga Filmklubben. 

Boka biljett