spegeln
Fargo2
Fargo

Fargo

OM FILMEN

1996 års mästerverk Fargo visas den 8 mars.

Jerry Lundegaard är en bilförsäljare i Minnesota som lever ett lyckligt familjeliv, samtidigt som han är väldigt desperat. Han har nämligen satt sig i så stor skuld att han inte ser någon annan utväg än att leja två torpeder för att kidnappa sin egen fru och pressa sin rika svärfar på pengar. Det verkar enkelt men snart börjar det gå snett och Jerry får stora problem att hålla både sin svärfar och de båda torpederna i schack. Samtidigt traskar polischefen Marge Gunderson in från staden Brainerd och börjar sakta men säkert närma sig en lösning.

William H. Macy spelar Jerry i bröderna Coens lika delar komiska och mörka mästerverk, men det är Frances McDormands Oscarsvinnande porträtt av polischefen som är mest minnesvärt. Marge är en av 90-talets starkaste kvinnliga huvudroller, och vi hyllar henne med en visning den 8 mars.

FREDAG 08 MARS

Alcazar

18:00

Alcazar

Fargo

Thriller, Klassiker
1h 34min
ENG TAL | EJ TEXT

Vi firar välkända och okända dagar med filmserier och filmpärlor. Och ibland, utan större anledning, vill vi bara visa en tidlös klassiker.

Köp biljett
Alcazar 4

Förbeställ mat & dryck

När du köper din biobiljett online har du alltid möjligheten att inkludera mat och dryck från ett handplockat utbud. Genom att göra en förbeställning slipper du stå i kö och kan direkt gå in i biosalongen, så serverar vi dig i biofåtöljen. Vill du beställa mat och dryck på plats, rekommenderar vi dig att vara här senast 20 minuter innan filmen börjar.