spegeln-logo
Nosferatu2
Nosferatu Herzog Poster

Nosferatu - nattens vampyr

OM FILMEN

Spegeln presenterar visningar av de två stora Nosferatu-filmatiseringarna i samband med fredag den trettonde. Utöver Werner Herzogs version visar vi också F.W. Murnaus legendariska originalfilm. Separata biljetter för visningarna!

I tyska hamnstaden Wismar bor det lyckliga paret Lucy och Jonathan. Jonathan skickas på arbetsresa som mäklare till Transylvanien för ett affärsmöte med Greve Dracula, som har visat intresse för ett hus i Wismar. Självsäker och ivrig att sälja tar sig Jonathan till Draculas slott, trots bybornas avrådan. Efter viss tveksamhet får Dracula se ett fotografi föreställande Jonathans fru, varpå han omedelbart bestämmer sig för att köpa huset. Frågan är bara med vilka avsikter han flyttar till Wismar…

Den klassiska Dracula-myten återberättas här på ett sätt som ingen annan än Werner Herzog skulle kunna förmå. Nosferatu har hyllats för sina skräckelement såväl som porträttet av vampyrens sorgligt obotliga ensamhet. Filmen blev mångfaldig prisvinnare och nominerades bland annat till Guldbjörnen vid Berlins filmfestival.

13 OKTOBER

Skräck, Klassiker
1h 47min
DE TAL | SV TEXT

Vi firar välkända och okända dagar med filmserier och filmpärlor. Och ibland, utan större anledning, vill vi bara visa en tidlös klassiker.

Boka biljett