spegeln-logo
Pinocchio
Pinocchio2

Pinocchio

OM FILMEN

Disney fyller 100 år! Samma dag som Disney grundades 1923 öppnar vi upp Spegelns egna Disneyland med visningar av några av de största klassikerna från filmbolaget. Pinocchio visas i engelsk originalversion med svensk undertext.

1940 års Pinocchio är den älskade berättelsen om snickaren Geppetto, en vänlig och älskvärd gammal man, som formar en trädocka som han önskar ska bli en riktig pojke. Hans dröm blir verklighet när en god fe kommer till liv och ger liv åt dockan som heter Pinocchio. Den naiva och oskuldsfulla Pinocchio ger sig ut på ett äventyr, men möts av en farlig värld. Samtidigt träffar han en rad minnesvärda karaktärer på sin resa och lär sig viktiga livslektioner om ärlighet, ansvar och mod. 

Med sin vackra och detaljerade animering och ikoniska sånger som When You Wish Upon a Star har filmen blivit en av Disneys mest älskade och hyllade mästerverk.

16 OKTOBER

Camera

18:30

Camera

Pinocchio

Animerad, Familjefilm, Klassiker
1h 28min
ENG TAL | SV TEXT

Vi firar välkända och okända dagar med filmserier och filmpärlor. Och ibland, utan större anledning, vill vi bara visa en tidlös klassiker.

Boka biljett