spegeln-logo
Garbagepailkids
Garbagepailkids2

The Garbage Pail Kids Movie

OM FILMEN

Den Dåliga Filmklubben visar spektakulära spillror ur filmhistorien utvalda torsdagskvällar på Spegeln.

The Garbage Pail Kids, huvudpersonerna i filmen med samma namn, beskrivs som "sju äckliga ungar med intressanta personligheter som skapas ur grön lera som sipprar ut ur en soptunna". Det är svårt att precisera handlingen tydligare än så, vilket inte är så konstigt när någon gjort något så vagt som att filmatisera en serie samlarkort för barn från 80-talet.

The Garbage Pail Kids Movie har 0% gillande på kritikersajten Rotten Tomatoes och på Metacritic är dess rankning i nuläget 1/100 - det lägsta som finns på hemsidan. Det är en fruktansvärd film som är helt nödvändig att någon gång se för alla som kallar sig för arkeologer inom dålig filmhistoria. Anarkistisk, äckligt, närmast punkigt filmskapande som är så bindgalet att det gör en alldeles varm i hjärtat och hög i huvudbalken. Det är tveksamt om det någonsin kommer göras en så här felriktad film igen och vi är smått imponerade av oss själva att vi säljer biobiljetter till den.

19 OKTOBER

Familjefilm, Komedi, Fantasy, Kultfilm
1h 37min
ENG TAL | EJ TEXT

En film kan vara riktigt usel, men den kan samtidigt vara löjligt kul – och kul är väl lika med bra? Just därför finns Den Dåliga Filmklubben. 

Boka biljett