spegeln
Therose2
Therose

The Rose

OM FILMEN

Bette Midlers stora genombrott, The Rose, fyller 45 år och återvänder till duken för en matinévisning.

Bette Midler spelar Rose, en karismatisk men självdestruktiv rockstjärna i slutet av 60-talet som kämpar med att hantera trycket från sin karriär och kraven från sin hänsynslösa manager. Handlingen följer Roses klättring mot stjärnorna, men också hennes personliga kamp med droger och destruktivt beteende.

Mark Rydells gripande skildring av musikvärldens mörka sidor fick fyra Oscarsnomineringar - däribland till en långfilmsdebuterande Bette Midler för Bästa kvinnliga huvudroll. Filmens manus är löst baserat på Janis Joplins liv och skulle från början ha hetat Pearl - Joplins smeknamn och namnet på hennes andra och sista skiva.

LÖRDAG 16 MARS

Bar Deco

13:00

Bar Deco

The Rose

Musikal, Drama
2h 14min
ENG TAL | EJ TEXT

Vi firar välkända och okända dagar med filmserier och filmpärlor. Och ibland, utan större anledning, vill vi bara visa en tidlös klassiker.

Köp biljett
Alcazar 4

Förbeställ mat & dryck

När du köper din biobiljett online har du alltid möjligheten att inkludera mat och dryck från ett handplockat utbud. Genom att göra en förbeställning slipper du stå i kö och kan direkt gå in i biosalongen, så serverar vi dig i biofåtöljen. Vill du beställa mat och dryck på plats, rekommenderar vi dig att vara här senast 20 minuter innan filmen börjar.