spegeln

Cafébio

Med ett säsongskort till Cafébion får du tillgång till fyra filmvisningar, där fika ingår vid varje tillfälle. Vi ses en gång i månaden på samma veckodag, vilket ger dig möjligheten att välja mellan Måndagskortet eller Tisdagskortet

Klockan 11.30 insläpp för mingel med kaffe/te och kakor. 
Klockan 12.00 startar filmen.

Säsongskortet kostar 560 kronor (inkl. film & fika). Försäljningen till vårsäsongen är stängd. Följ Spegelns nyhetsbrev för att få information om när höstens säsongskort blir tillgängliga.

INFORMATION

 • Filmklubb för seniorer

  Vi har startat Cafébion på Spegeln för att erbjuda Malmös seniorer en social och underhållande aktivitet på dagtid. Vår Cafébio är därför avsedd till alla som har gått i pension eller är 65 år och äldre.

 • Hitta hit

  Med Skånetrafikens seniorbiljett reser du gratis med tåg och buss i Malmö, förutsatt att det är din hemstad. 

  Hitta din resväg genom att skriva in vår adress, Stortorget 29 Malmö, på www.skånetrafiken.se.

 • Sittplatser för alla

  Under Cafébion ser vi filmerna i Salong Alcazar med 63 platser. Säsongskorten har onumrerade platser, så du får slå dig ner på valfri plats vid varje biobesök.

  Har du en rullstol eller rullator finns en praktisk rullstolshiss i foajén som tar dig upp till biosalongen. Inne i salongen har vi flera platser som enkelt kan anpassas till rullstolsplatser för att säkerställa en tillgänglig och bekväm bioupplevelse för alla. Vår personal är såklart på plats och hjälper dig gärna till rätta. 

 • Vid förhinder

  Säsongskortet till Cafébion är inte personligt. Har du sett någon av säsongens filmer eller får andra planer, kan du alltid låna ut ditt säsongskort till en vän. 

 • Vårens program 2024

  Samma filmer ingår i Måndagskortet och Tisdagskortet, de visas bara på olika veckodagar. 

  Vårsäsongens titlar är Kyssen, En frukost på berget, Miraklet i Gullspång och Hammarskjöld. Du kan läsa mer om filmerna längre ner på sidan. 

Vi har startat Cafébion på Spegeln för att erbjuda Malmös seniorer en social och underhållande aktivitet på dagtid. Vår Cafébio är därför avsedd till alla som har gått i pension eller är 65 år och äldre.

Kyssen Cafebio

Kyssen

Visas måndag 26 februari & tisdag 27 februari.

Danmark, 1913, strax före första världskriget. Anton är en nobel ung man mitt inne i sin officersutbildning. En afton blir han inviterad till bal på baron Løvenskjolds praktfulla herrgård. Intet ont anande bjuder han upp baronens vackra dotter Edith, men eftersom hon är lam i båda benen hamnar hon i en ytterst pinsam situation. Plågad av skuldkänslor blir Anton en ofta förekommande gäst på herrgården. Edith förälskar sig snabbt i den charmante kadetten, men hans känslor handlar tyvärr enbart om vänskap och medlidande. Oförmögen att vara ärlig inför Edith snärjer Anton in sig i ett nät spunnet av allt värre lögner och löften som snabbt närmar sig en rent livsfarlig nivå.

Bille August, 2023, Danmark, 1 tim 50 min.

EN FRUKOST PÅ BERGET Cafebio

En frukost på berget

Visas måndag 25 mars & tisdag 26 mars.

Den framgångsrike entreprenören Vincent är högpresterande i alla lägen. Han lever livet på högsta växel i ständig jakt efter nya utmaningar. Så när hans flotta bil bara tvärdör på en bergsväg långt bort från såväl civilisation som Wi-Fi är stresspåslaget enormt. Han har ju ett schema att hålla! När den oborstade och sävlige Pierre kommer till Vincents undsättning är hans tacksamhet enorm. Pierre är verkligen hans raka motsats. Den enkla livsstilen långt från händelsernas centrum framstår som precis vad den stressade Vincent behöver. Men är det så enkelt att bara ställa om och lever Pierre verkligen precis det liv han vill?

Éric Besnard, 2023, Frankrike, 1 tim 35 min.

Miraklet I Gullspång Cafébio

Miraklet i Gullspång

Visas måndag 22 april & tisdag 23 april.

En dramatisk dokumentär om familj, hemligheter och vårt behov av att ha något att tro på. Ett tecken från Gud får två norska systrar att köpa en lägenhet i svenska Gullspång. När de möter lägenhetsägaren på mäklarkontoret är hon en kopia av deras döda storasyster, som begick självmord 30 år tidigare. Vad som börjar som en sagolik familjeåterförening utvecklas till ett rafflande drama om lögner, hemligheter och trons betydelse.

Maria Fredriksson, 2023, Sverige, 1 tim 48 min.

Hammarskjöld Cafebio

Hammarskjöld

Visas måndag 20 maj & tisdag 21 maj.

1961 har Dag Hammarskjöld ett år kvar på sin post som FN:s Generalsekreterare. Därefter ska han flytta till sitt hus på Österlen och den efterlängtade friheten. Men samtidigt rasar det Kalla Kriget för fullt, och brännpunkten ligger i Kongo. Dag Hammarskjöld tar på sig uppdraget att mäkla fred och enighet i landet. Ett omöjligt uppdrag, enligt många. Ett självmordsuppdrag, enligt andra.

Per Fly, 2023, Sverige, 1 tim 58 min.