spegeln

Cafébio

Med ett säsongskort till Cafébion får du tillgång till fyra filmvisningar, där fika ingår vid varje tillfälle. Vi ses en gång i månaden på samma veckodag, vilket ger dig möjligheten att välja mellan Måndagskortet eller Tisdagskortet

Klockan 11.30 insläpp för mingel med kaffe/te och kakor. Klockan 12.00 startar filmen.

Säsongskortet kostar 560 kronor (inkl. film & fika).

KÖP SÄSONGSKORT

Följ Spegelns nyhetsbrev för att få utskick om Cafébion. 

INFORMATION

 • Filmklubb för seniorer

  Vi har startat Cafébion på Spegeln för att erbjuda Malmös seniorer en social och underhållande aktivitet på dagtid. Vår Cafébio är till för alla som har gått i pension eller är 65 år och äldre.

 • Hitta hit

  Med Skånetrafikens seniorbiljett reser du gratis med tåg och buss i Malmö, förutsatt att det är din hemstad. 

  Hitta din resväg genom att skriva in vår adress, Stortorget 29 Malmö, på www.skånetrafiken.se.

 • Sittplatser för alla

  Under Cafébion ser vi filmerna i Salong Alcazar med 63 platser. Säsongskorten har onumrerade platser, så du får slå dig ner på valfri plats vid varje biobesök.

  Har du en rullstol eller rullator finns en praktisk rullstolshiss i foajén som tar dig upp till biosalongen. Inne i salongen har vi flera platser som enkelt kan anpassas till rullstolsplatser för att säkerställa en tillgänglig och bekväm bioupplevelse för alla. Vår personal är såklart på plats och hjälper dig gärna till rätta. 

 • Vid förhinder

  Säsongskortet kan inte återbetalas och är inte personligt. Om du inte kan gå på den planerade visningen eller redan har sett någon av filmerna, kan du alltid låna ut ditt säsongskort till en vän.

 • Höstens program 2024

  Samma filmer ingår i Måndagskortet och Tisdagskortet, de visas bara på olika veckodagar. 

  Höstsäsongens titlar är Skolan vid världens ände, Möte i Rom, En doft av kärlek och Bröderna Andersson

  Du kan läsa mer om filmerna längre ner på sidan. 

Vi har startat Cafébion på Spegeln för att erbjuda Malmös seniorer en social och underhållande aktivitet på dagtid. Vår Cafébio är till för alla som har gått i pension eller är 65 år och äldre.

Skolan Vid Världens Ände Cafébio

Skolan vid världens ände

Visas måndag 19 augusti & tisdag 20 augusti.

Detta är berättelsen om Ugyen Dorji, en ung lärare som drömmer om att bli popsångare och ägnar mer tid åt att vara ute och festa på stadens krogar än att sköta sitt jobb. Skolledningen tröttnar på honom och ger honom ett ultimatum – ta jobb som lärare i avlägsna Lunana, annars åker du ut! Oscarsnominerat drama från Bhutan. Kulturkrock mellan den nya och gamla världen möts i denna oerhört charmiga, ömsinta och tänkvärda film.

Pawo Choyning Dorji, 2022, Bhutan, 110 minuter. 

Möte I Rom Cafébio

Möte i Rom

Visas måndag 16 september & tisdag 17 september.

För att fira sin fyrtioåriga bröllopsdag åker Gerda och Kristoffer till Rom på långweekend. Gerda gick på konstskola här som ung, medan det är första besöket för Kristoffer som inte bemödar sig med kultur i onödan. De träffar oväntat på Johannes, Gerdas karismatiske konstlärare från förr, och hon ger sig snart ut i den eviga staden på jakt efter sin ungdoms upplevelser. Kan hon stå emot frestelser i ett Rom som plötsligt känns synonymt med romantik?

Niclas Bendixen, 2024, Danmark, 100 min.

En Doft Av Kärlek Cafébio

En doft av kärlek

Visas måndag 14 oktober & tisdag 15 oktober.

1885. Den makalösa kocken Eugenie har arbetat för den berömda gourmeten Dodin under de senaste 20 åren. Allt eftersom tiden går förvandlades gastronomin och den ömsesidiga beundran till ett romantiskt förhållande. Deras romans ger upphov till alltmer enastående rätter, den ena läckrare än den andra, som imponeras av världens mest framstående kockar. Men Eugenie älskar sin frihet och har aldrig velat gifta sig med Dodin. Så han bestämmer sig för att göra något som han aldrig tidigare har gjort: Att laga mat åt henne.

Anh Hung Tran, 2024, Frankrike, 135 minuter.

Bröderna Andersson Cafébio

Bröderna Andersson

Visas måndag 11 november & tisdag 12 november.

Ett ömsint porträtt av fyra bröder som glidit isär. En är den världsberömde filmskaparen Roy Andersson, och en är regissörens egen pappa. Går det att lappa ihop deras förhållande igen? Bröderna Andersson är en släktkrönika om drömmar, klasstillhörighet, filmkonst och ett arv som sträcker sig flera generationer bakåt i tiden.

Johanna Bernhardson, 2024, Sverige, 84 minuter.