spegeln

Om Spegeln

En bio, en bar och en bistro under samma tak

Biograf Spegeln ligger på Stortorget vid Malmö central och blev 2014 Malmös första serverade biograf med bar och bistro. Ordet om den serverade biografen spred sig och folk reste från hela Sverige till Malmö för att uppleva à la carte i biosalongen. 

Idag stoltserar vi med tre serverade salonger och ett händelserikt eventprogram som inkluderar Sing Alongs, Cinemateket, Frukostbio, galapremiärer och mycket mer än så! 

Och vad är väl bättre än att uppleva allt det där i en atmosfär där mat, dryck och film möts i en perfekt symbios? Så ta en paus från vardagen och upplev allt som Spegeln har att erbjuda. 

Bistro Spegeln 1

Bistro Spegeln

Njut av bistrons meny i Spegelns atmosfär – med eller utan biobiljett. 

Läs mer

TRE SERVERADE SALONGER – VILKEN BLIR DIN FAVORIT?

Du kan kombinera Bistro Spegelns à la carte-meny med förfriskningar i alla våra biosalonger. I alla salonger finns en bar och intill varje biofåtölj finns ett praktiskt sidobord. Allt för att du enkelt ska kunna avnjuta din måltid under filmen.

Alcazar 3

Salong Alcazar

Salong Alcazar är vår största salong med 63 platser och är utrustad med 7.1-ljud och 4K-bild. Namnet Alcazar kommer från biografens ursprungliga namn vid dess invigning år 1934. Salongen är smyckad med röda detaljer som kombinerats med guldfransar.

Bar Deco Cecilia Mörk

Salong Bar Deco

Salong Bar Deco har 30 stora fåtöljer och ligger nära hjärtat för många då den 2015 blev vår första serverade salong. Namnet kommer från dekorationsstilen Art Deco, vilket återspeglas i salongens inredning och antal guldmålade leksaksdjur. 

Camera 2

Salong Camera

Salong Camera renoverades 2022 och resultatet blev oasen av ett lyxigare vardagsrum med 25 sköna fåtöljer och tre 2-sitssoffor. Salongens namn kommer från 1970-talet då historiens vingslag döpte biografen till Camera. 

EN DEL AV FOLKETS HUS OCH PARKER

Biograf Spegeln är en del av Folkets Hus och Parker sedan 9 november 2007, en organisation som har en lång historia som film- och biografaktör i Sverige. År 2007 la de händerna på rättigheterna för att livesända opera från Metropolitan i New York och för att utveckla konceptet behövde de fler biografer i storstäderna, och vilket blev det första köpet? Jo, Biograf Spegeln! 

Idag har vi två systerbiografer med liknande program och koncept: Bio Roy i Göteborg och Röda Kvarn i Helsingborg.

År 2014 blev Spegeln lite extra speciell för Folkets Hus och Parker då projektet att bli en serverande biograf drog igång. Sedan dess har Spegeln blivit en inspirationskälla för de 160 biograferna inom Folkets Hus och Parker, där vi ser att fler och fler biografer vågar satsa på bar och bistro-konceptet.

Interiör 1

Hyra Spegeln

Hyr vår charmiga och välbevarade biograf i 30-talsmiljö, belägen i hjärtat av Malmö. 

Läs mer