spegeln
Tokyodrifter
Tokyodrift

Tokyo Drifter

OM FILMEN

I samarbete med Asiatiska Filmfestivalen uppmärksammar regissören Seijun Suzuki som i vår skulle ha fyllt 100 år. Tre av Suzukis mest nyskapande noirfilmer visas under tre kvällar på Spegeln.

Efter att hans chef upplöst deras gäng för att välja det hederliga livet, hamnar yakuzamördaren Phoenix Tetsu i ett ingenmansland. Han är inte redo att lämna den undre världen bakom sig, men han kan inte heller gå med i ett rivaliserande gäng. I stället tvingas han på flykt, och finner fiender där han tidigare hade sina kumpaner. 

Tokyo Drifter är Seijun Suzukis våldsamma actiondrama om lojalitet och vedergällning.

SEIJUN SUZUKI
Suzuki var en japansk filmregissör och manusförfattare, mest känd för sina banbrytande och stiliserade yakuza-filmer på 1960-talet. Hans verk har sedan dess fått kultstatus för sin nyskapande estetik och subversiva ton och inspirerat regissörer som Quentin Tarantino och Jim Jarmusch.

FREDAG 05 APRIL

Camera

19:00

Camera

Tokyo Drifter

Action, Drama
1h 22min
JAP TAL | SV TEXT

Vi firar välkända och okända dagar med filmserier och filmpärlor. Och ibland, utan större anledning, vill vi bara visa en tidlös klassiker.

Köp biljett
Alcazar 4

Förbeställ mat & dryck

När du köper din biobiljett online har du alltid möjligheten att inkludera mat och dryck från ett handplockat utbud. Genom att göra en förbeställning slipper du stå i kö och kan direkt gå in i biosalongen, så serverar vi dig i biofåtöljen. Vill du beställa mat och dryck på plats, rekommenderar vi dig att vara här senast 20 minuter innan filmen börjar.