spegeln
Alligator2
Alligator3

Alligator

OM FILMEN

Den Dåliga Filmklubben visar spektakulära spillror ur filmhistorien utvalda torsdagskvällar på Spegeln.

Den lever 15 meter under staden. Den är 10 meter lång. Den väger ett ton... och den är på väg mot oss! En baby-alligator spolas ner i en toalett och överlever genom att äta slängda laboratorieråttor som har injicerats av experimentella tillväxthormoner. När det lilla familjehusdjuret växt till ett monster som snarare äter familjer till lunch ligger Chicago ganska illa till. Det blir upp till en detektiv och hans herpetolog-kompis att stoppa blodbadet.

Alligator är en oväntat intelligent b-filmsthriller som hämtat uppenbar inspiration från Spielbergs succé med Hajen fem år tidigare. Regissören Lewis Teague fortsatte skildra farliga djur i Cujo tre år senare, men det här är hans mest underhållande monsterjakt.

TORSDAG 24 OKTOBER

Camera

20:45

Camera

Alligator

Skräck
1h 34min
ENG TAL | EJ TEXT

En film kan vara riktigt usel, men den kan samtidigt vara löjligt kul – och kul är väl lika med bra? Just därför finns Den Dåliga Filmklubben. 

Köp biljett
Alcazar 4

Förbeställ mat & dryck

När du köper din biobiljett online har du alltid möjligheten att inkludera mat och dryck från ett handplockat utbud. Genom att göra en förbeställning slipper du stå i kö och kan direkt gå in i biosalongen, så serverar vi dig i biofåtöljen. Vill du beställa mat och dryck på plats, rekommenderar vi dig att vara här senast 20 minuter innan filmen börjar.