spegeln
Camera 5
Blindamb

Blind Ambition x Vinspektrum x Wineradical

OM FILMEN

Den 13 juni bjuder vi in till vinprovning i Salong Alcazar. Eventet börjar med att proffsen Erik Schneider & Robert från Vinspektrum pratar om sydafrikanska viner, därefter fylls de första glasen på och filmen sätter igång. ⁠

Biljetten kostar 695 kronor. I priset ingår tre glas vin.  

OM WINERADICAL & VINSPEKTRUM  
Erik Schneider, vinentreprenör och sommelier, har med sina 30 år i vinbranschen samlat ihop stor kunskap och levererar faktaspäckade vinprovningar på ett roligt och pedagogiskt sätt. Instagram: wineradicalschneider.

Vinspektrum är en lokalt baserad vinimport med fokus på småskaliga producenter i världsklass. Robert är också en välrenommerad DJ och vinprovare av yppersta klass. Instagram: vinspektrum. 

BLIND AMBITION (2021) 
Fyra vänner, som flytt från svälten och det tyranniska styret i sitt hemland Zimbabwe, genomgår en framgångssaga och blir Sydafrikas främsta sommelierer. Drivna av passion och optimism bestämmer de sig för att ställa upp i världens största vinsmakartävling, och väl i Frankrike där tävlingen hålls ställs etablissemanget på ända av den okonventionella kvartetten.

Viner från filmen kommer att finnas på menyn under kvällen.

TORSDAG 13 JUNI

Dokumentär
1h 36min
ENG TAL | SV TEXT

Sommeliern Erik Schneider och vinimportören Robert från Vinspektrum presenterar en vinprovning i biosalongen framför Blind Ambition.

Köp biljett
Alcazar 4

Förbeställ mat & dryck

När du köper din biobiljett online har du alltid möjligheten att inkludera mat och dryck från ett handplockat utbud. Genom att göra en förbeställning slipper du stå i kö och kan direkt gå in i biosalongen, så serverar vi dig i biofåtöljen. Vill du beställa mat och dryck på plats, rekommenderar vi dig att vara här senast 20 minuter innan filmen börjar.