spegeln
Fanny
Fanny2

Fanny och Alexander

OM FILMEN

Spegeln åker till Uppsala och firar jul med familjen Ekdahl.

Ingmar Bergmans stora familjekrönika Fanny och Alexander utspelar sig under tre år i början av 1900-talet och trots att det är en spännvidd på nästan 1 100 dagar har den framför allt blivit ihågkommen för de där juldagarna i början av filmen. När Postnord skulle göra ett frimärke av Bergmans livsgärning blev det talande nog ett på när han regisserar julmiddagen i filmen.

Fanny och Alexander hade biopremiär dagen efter julafton 1982, vann så småningom fyra Oscarsstatyetter och betraktas i dag som en av de största svenska mästerverken. Den här helgeftermiddagen visar vi den 188 minuter långa bioversionen.

LÖRDAG 16 DECEMBER

Bar Deco

13:30

Bar Deco

Fanny och Alexander

Klassiker, Drama
3h 8min
FLERA TAL | SV TEXT

Vi firar välkända och okända dagar med filmserier och filmpärlor. Och ibland, utan större anledning, vill vi bara visa en tidlös klassiker.

Köp biljett
Alcazar 4

Förbeställ mat & dryck

När du köper din biobiljett online har du alltid möjligheten att inkludera mat och dryck. Genom att göra en förbeställning slipper du stå i kö och kan direkt gå in i biosalongen, så serverar vi dig i biofåtöljen. Vill du beställa mat och dryck på plats, rekommenderar vi dig att vara här senast 20 minuter innan filmen börjar.