spegeln
Funeralp
Funeralp2

Funeral Parade of Roses

OM FILMEN

Toshio Matsumotos unika milstolpe om underground-gaykulturen i 60-talets Tokyo visas i samband med Pride i Malmö, den 4 juli. Introduktion av Emma Nygård, styrelseledamot i Transammans.

FUNERAL PARADE OF ROSES
En av 60-talets mest subversiva kultklassiker, som djupdyker i en bländande, obskyr del av Tokyos nattliv fylld med dragqueens och divor. Präglade av sprit, droger, musik och lager av smink, får vi följa transpersonen Eddie som blir inblandad i en kärlekstriangel med klubbägaren och nattklubbens regerande dragqueen.

TRANSAMMANS
Filmen kommer presenteras av Emma Nygård, som är styrelseledamot i Transammans Syd och en av få kuratorer i Sverige med inriktning på transfrågor. Hon berättar kort om Transammans arbete med communityskapande och rättighetsfrågor, och hur detta hänger ihop med filmens budskap.

TORSDAG 04 JULI

Bar Deco

20:15

Bar Deco

Funeral Parade of Roses

Drama
1h 45min
JP TAL | SV TEXT

Vi firar välkända och okända dagar med filmserier och filmpärlor. Och ibland, utan större anledning, vill vi bara visa en tidlös klassiker.

Köp biljett
Alcazar 4

Förbeställ mat & dryck

När du köper din biobiljett online har du alltid möjligheten att inkludera mat och dryck från ett handplockat utbud. Genom att göra en förbeställning slipper du stå i kö och kan direkt gå in i biosalongen, så serverar vi dig i biofåtöljen. Vill du beställa mat och dryck på plats, rekommenderar vi dig att vara här senast 20 minuter innan filmen börjar.