spegeln
Pride
Pride2

Pride

OM FILMEN

Den moderna feelgood-klassikern Pride visas inför Pride i Malmö, den 30 juni. Reducerat biljettpris i samarbete med Cinema Queer. Innan visningen klockan 17.00–19.00 är det Flowers for Pride-workshop i foajén för de som vill. 

PRIDE
Sommaren 1984. Margaret Thatcher sitter vid makten i Storbritannien och gruvstrejken rasar vilt ute i landet. Samtidigt pågår Pride-paraden i London där en grupp gayaktivister bestämmer sig för att stötta gruvarbetarna och samla ihop pengar till deras fackförening. Facket är emellertid negativ till deras stöd och väljer att avstå. Gayaktivisterna låter sig inte avskräckas och tar därför sitt stöd direkt till de strejkande arbetarna och en oväntad allians tar form.

FLOWERS FOR PRIDE
Välkommen till workshopen Flowers for Pride! Med hjälp av Johanna gör vi Pridefärgade blommor i kräppapper! Vi kommer att börja med en enkel vallmo, och sedan visar Johanna hur man med samma grund kan skapa en stor variation av växter. Det är mysigt och lite pilligt, men inte svårt. Blommorna går att göra till magiska hårdekorationer, eller så kan vi vira stjälkarna runt väskremmar och annat kul!

Papper, lim och glitter finns på plats, och det kommer att finnas material för att göra broscher, diadem och hårspännen. Kom i oömma kläder, och var beredd på att få lim och färg på naglar och händer. Workshopen är tänkt för vuxna. Begränsat antal platser, maila wonderingblooms.art@gmail.com för att säkra din plats.

SÖNDAG 30 JUNI

Alcazar

19:45

Alcazar

Pride

Drama, Komedi
2h
ENG TAL | SV TEXT

Vi firar välkända och okända dagar med filmserier och filmpärlor. Och ibland, utan större anledning, vill vi bara visa en tidlös klassiker.

Köp biljett
Alcazar 4

Förbeställ mat & dryck

När du köper din biobiljett online har du alltid möjligheten att inkludera mat och dryck från ett handplockat utbud. Genom att göra en förbeställning slipper du stå i kö och kan direkt gå in i biosalongen, så serverar vi dig i biofåtöljen. Vill du beställa mat och dryck på plats, rekommenderar vi dig att vara här senast 20 minuter innan filmen börjar.