spegeln
Silentnight
Silentnight2

Silent Night, Deadly Night Part 2

OM FILMEN

Den Dåliga Filmklubben visar spektakulära spillror ur filmhistorien utvalda torsdagskvällar på Spegeln.

Silent Night Deadly Night är en utmärkt liten julskräckis från -84 om lilla Billy som får se sina föräldrar mördas av jultomten. När han senare som 18-åring får jobb som jultomte bubblar traumat upp till ytan och han börjar själv dela ut paket i form av ond bråd död.

Så, vad är då Silent Night Deadly Night Part 2 och varför ska vi se den istället? Som så ofta i den här världen kokas det ner till en skådespelare och hans totalt rubbade insats som Billys lika traumatiserade bror som ska hämnas. Eric Freeman är Ricky Caldwell i en film som blev till av lite överblivet material från en tilltänkt re-cut av film nummer ett. Detta gör att Silent Night Deadly Night Part 2 är väldigt tunn på handling - vi bjuds på drygt 30 minuter av flashbacks och tio minuter eftertexter för att fylla ut tiden.  

Om det gör den till en fruktansvärt dålig film? Absolut. Men det gör också att Freeman får ta över fullständigt i en njutbar Daniel Day-Lewis-liknande materialisering av sin karaktär. Många har dessutom sett honom på Youtube i efterhand - eftersom han föga förvånande blev ett internetfenomen genom sin insats.

TORSDAG 12 DECEMBER

Skräck
1h 28min
ENG TAL | EJ TEXT

En film kan vara riktigt usel, men den kan samtidigt vara löjligt kul – och kul är väl lika med bra? Just därför finns Den Dåliga Filmklubben. 

Köp biljett
Alcazar 4

Förbeställ mat & dryck

När du köper din biobiljett online har du alltid möjligheten att inkludera mat och dryck från ett handplockat utbud. Genom att göra en förbeställning slipper du stå i kö och kan direkt gå in i biosalongen, så serverar vi dig i biofåtöljen. Vill du beställa mat och dryck på plats, rekommenderar vi dig att vara här senast 20 minuter innan filmen börjar.