spegeln
Thetoxic
Thetoxica

The Toxic Avenger

OM FILMEN

Den Dåliga Filmklubben visar spektakulära spillror ur filmhistorien utvalda torsdagskvällar på Spegeln.

"He was 98 lbs. of solid nerd until he became... The Toxic Avenger!"

The Toxic Avenger är en kultklassiker och en ikonisk film från bolaget Troma, kända för sina lågbudgetproduktioner med surrealistiska och chockerande inslag. Här möter vi Melvin, en missförstådd saneringsarbetare som genom en olyckshändelse förvandlas till en superhjälte efter att ha hamnat i en behållare med farligt avfall. Han får det inte lätt: utöver att han blivit en grotesk och övermänsklig varelse visar det sig snart att nästan alla som bor i New Jersey är onda och omoraliska.

The Toxic Avenger slår åt alla håll, upp som ner, lika olämplig i humor som i mord och känsliga tittare varnas! Kom ihåg att eventuella överkörda huvud egentligen är B-filmvärldens bästa CGI-verktyg: meloner. Filmen blev en klassisk midnight movie på 80-talet, fick flera uppföljare och till och med en remake från i fjol med bland andra Peter Dinklage och Elijah Wood i huvudroller.

TORSDAG 18 APRIL

Camera

20:45

Camera

The Toxic Avenger

Komedi, Skräck
1h 22min
ENG TAL | EJ TEXT

En film kan vara riktigt usel, men den kan samtidigt vara löjligt kul – och kul är väl lika med bra? Just därför finns Den Dåliga Filmklubben. 

Köp biljett
Alcazar 4

Förbeställ mat & dryck

När du köper din biobiljett online har du alltid möjligheten att inkludera mat och dryck från ett handplockat utbud. Genom att göra en förbeställning slipper du stå i kö och kan direkt gå in i biosalongen, så serverar vi dig i biofåtöljen. Vill du beställa mat och dryck på plats, rekommenderar vi dig att vara här senast 20 minuter innan filmen börjar.