spegeln
Julien Benhamou Opera National De Paris Don Quichotte Rudolf Noureev Valentine Colasante Kitri Et Paul Marque Basilio C Julien Benhamou Onp 62Z0494
Julien Benhamou Opera National De Paris Don Quichotte Rudolf Noureev Dorothee Gilbert Kitri C Julien Benhamou Onp 62Z6527

Balett: Don Quixote

OM FILMEN

Upplev Rudolf Nurejevs färgglada balettversion av Don Quixote från Parisbaletten. Visas på stor duk i Sverige med en av världens bästa dansensemble.

Inspirerad av Marius Petipas koreografi är Rudolf Nurejevs Don Quixote en hyllning till dans med spanska inslag.

Miguel de Cervantès roman skrevs på 1600-talet och berättar om Don Quixotes äventyr, en idealist och bokmal som en dag bestämmer sig för att åka över Spanien med den naive Sancho Panza.

I Nurejevs balett möter de Kitri och Basilio. De två åtskilda älskarna som använder alla knep de kan – från ett dockspel till ett falskt självmord – för att vara tillsammans. I slutändan är det dock Don Quixote som levererar det lyckliga slutet efter att ha kämpat mot väderkvarnar och korsat vägar med Amor, Dulcinea och Drottningen av Dryaderna. Kostymerna och den färgglada uppsättningen understryker det livfulla och underhållande i dansverket.

MUSIK: Ludwig Minkus
DIRIGENT: Gavriel Heine
KOREOGRAFI OCH SCENREGI: Rudolf Nureyev (efter Marius Petipa)
SCENOGRAFI: Alexandre Beliaev
KOSTYM: Elena Rivkina
LJUSDESIGN: Philippe Albaric

SÖNDAG 28 APRIL

Camera

16:00

Camera

Balett: Don Quixote

Balett
2h 50min

Fascineras av eleganta steg och anslående rörelser. Vi visar balettföreställningar från den anrika scenen på Palais Garnier i Paris.

Köp biljett
Alcazar 4

Förbeställ mat & dryck

När du köper din biobiljett online har du alltid möjligheten att inkludera mat och dryck från ett handplockat utbud. Genom att göra en förbeställning slipper du stå i kö och kan direkt gå in i biosalongen, så serverar vi dig i biofåtöljen. Vill du beställa mat och dryck på plats, rekommenderar vi dig att vara här senast 20 minuter innan filmen börjar.