spegeln
Copa71
Copa712

Copa 71

OM FILMEN

Filmen om mästerskapet med hundratusentals besökare - som du inte hört talas om. Förrän nu.

Den extraordinära historien om 1971 års inofficiella fotbolls-VM för damer i Mexiko - en turnering som sågs av hundratusentals åskådare men som sedan dess lämnats utanför historieskrivningen.

Denna dokumentär är producerad av systrarna Serena och Venus Williams och fokuserar på idrottshändelsen där amatörspelare gick från enkla fotbollsbakgårdar till en fullsatt Aztecastadion. Först 20 år senare fick fotbollsdamerna ett officiellt världsmästerskap - och många år till innan vi fick se lika enorma publikbilder igen. Copa 71 har otroliga matchbilder, osett arkivmaterial och drivs framåt av intervjuer där huvudpersonerna själva, slutligen, får berätta sin historia.

LÖRDAG 08 JUNI

Bar Deco

18:30

Bar Deco

Copa 71

Dokumentär
1h 30min
ENG TAL | ENG TEXT
Köp biljett
Alcazar 4

Förbeställ mat & dryck

När du köper din biobiljett online har du alltid möjligheten att inkludera mat och dryck från ett handplockat utbud. Genom att göra en förbeställning slipper du stå i kö och kan direkt gå in i biosalongen, så serverar vi dig i biofåtöljen. Vill du beställa mat och dryck på plats, rekommenderar vi dig att vara här senast 20 minuter innan filmen börjar.