spegeln
Döda
Dödapoeters

Döda poeters sällskap

OM FILMEN

35-årsjubileum av Döda poeters sällskap, tio år efter Robin Williams bortgång. 

1959. En anrik men stelnad privatskola. Benhård disciplin. Regler, regler, regler. Och att göra som man alltid gjort. När engelsklärare John Keating en dag anländer till Welton Academy börjar hans sätt att tänka och inspirera förändra eleverna. Han vill få dem att leva livet fullt, men dessvärre blir inte de andra lärarna på skolan och skoladministrationen lika förtjusta i idéerna.

I augusti är det tio år sedan Robin Williams valde att avsluta sitt liv, 63 år gammal. Vi minns honom genom en visning av Peter Weirs klassiker Döda poeters sällskap - Williams kanske mest ikoniska roll i en bred och fantastisk karriär.

SÖNDAG 11 AUGUSTI

Alcazar

17:00

Alcazar

Döda poeters sällskap

Komedi, Drama
2h 8min
ENG TAL | SV TEXT

Vi firar välkända och okända dagar med filmserier och filmpärlor. Och ibland, utan större anledning, vill vi bara visa en tidlös klassiker.

Köp biljett
Alcazar 4

Förbeställ mat & dryck

När du köper din biobiljett online har du alltid möjligheten att inkludera mat och dryck från ett handplockat utbud. Genom att göra en förbeställning slipper du stå i kö och kan direkt gå in i biosalongen, så serverar vi dig i biofåtöljen. Vill du beställa mat och dryck på plats, rekommenderar vi dig att vara här senast 20 minuter innan filmen börjar.