spegeln
Enriddares (1)
Enriddares

En riddares historia

OM FILMEN

Den 18 maj är pyjamas det enda rätta klädvalet. Under dagen visar vi klassiska sova-över-filmer från 80-, 90- och 00-talet fördelade i våra tre salonger. En riddares historia är dagens tredje från 00-talet.

1300-talets Frankrike. Will Thatcher och hans vänner Roland och Wat är väpnare åt Sir Ector. När riddaren plötsligt dör står trions försörjning på spel, så Will, som vill lämna sitt liv som fattig på samhällets botten, övertar rustningen och ställer själv upp i nästa tornerspel. Snart blir Wills förfalskad knekttitel ett namn på allas läppar.

En riddares historia är ett romantiskt, storslaget riddaräventyr med Heath Ledger i en av sina mest klassiska filmroller.

LÖRDAG 18 MAJ

Bar Deco

17:15

Bar Deco

En riddares historia

Action, Äventyr
2h 12min
ENG TAL | EJ TEXT

Den 18 maj är pyjamas det enda rätta klädvalet. Under dagen visar vi klassiska sova-över-filmer från 80-, 90- och 00-talet fördelade i våra tre salonger.

Köp biljett
Alcazar 4

Förbeställ mat & dryck

När du köper din biobiljett online har du alltid möjligheten att inkludera mat och dryck från ett handplockat utbud. Genom att göra en förbeställning slipper du stå i kö och kan direkt gå in i biosalongen, så serverar vi dig i biofåtöljen. Vill du beställa mat och dryck på plats, rekommenderar vi dig att vara här senast 20 minuter innan filmen börjar.