spegeln
Vampyr
Vampyr2

En vampyrs bekännelse

OM FILMEN

Neil Jordans atmosfäriska goth-klassiker En vampyrs bekännelse fyller 30 år. Visas i samband med Pride i Malmö, 3 juni. Visningen introduceras av Thomas Olsen.

EN VAMPYRS BEKÄNNELSE
Mörkret har fallit över det San Francisco. I ett rum sitter två personer - en journalist och en vampyr. Under nattens timmar berättar vampyren om sitt tvåhundraåriga liv. En förstummande historia om ett nattligt liv fyllt av skönhet och njutning, men också fasa.

En vampyrs bekännelse är baserad på Anne Rices roman och har en stjärnspäckad skådespelarensemble med Tom Cruise, Brad Pitt, Stephen Rea, Antonio Banderas, Christian Slater och Kirsten Dunst i rollerna.

THOMAS OLSEN
Thomas Olsen är kanske den största filmnörden som jobbar i Biblioteken i Malmö. Han har jobbat tidigare som sagoberättare, teaterproducent, filmtekniker och jobbar just nu med några nationella projekt i Biblioteken i Malmö, bl.a. Biblioteket Play som är folkbibliotekens streamingtjänst. Thomas är också fast inventarie på Den Dåliga Filmklubben på Spegeln.

IDAG 10 JULI

Bar Deco

20:00

Bar Deco

En vampyrs bekännelse

Skräck, Drama, Fantasy
2h 3min
ENG TAL | EJ TEXT

Vi firar välkända och okända dagar med filmserier och filmpärlor. Och ibland, utan större anledning, vill vi bara visa en tidlös klassiker.

Köp biljett
Alcazar 4

Förbeställ mat & dryck

När du köper din biobiljett online har du alltid möjligheten att inkludera mat och dryck från ett handplockat utbud. Genom att göra en förbeställning slipper du stå i kö och kan direkt gå in i biosalongen, så serverar vi dig i biofåtöljen. Vill du beställa mat och dryck på plats, rekommenderar vi dig att vara här senast 20 minuter innan filmen börjar.