spegeln
Finaldestination
Finaldest

Final Destination

OM FILMEN

Den 18 maj är pyjamas det enda rätta klädvalet. Under dagen visar vi klassiska sova-över-filmer från 80-, 90- och 00-talet fördelade i våra tre salonger. Framåt kvällen behövs lite pyjamasvänlig skräck - Final Destination får avsluta 00-talet!

Alex Browning ska tillsammans med sin klass åka till Frankrike. Strax innan de lyfter ser han framför sig hur planet han just satt sig i exploderar i ett eldhav och samtliga passagerare dör. Panikslagen försöker han övertyga de andra passagerarna om vad som kommer att hända men under tumultet kastas Alex och fem andra personer av flygplanet. Några minuter senare ser de hur planet exploderar och alla ombord dör. De som klev av planet har nu ett problem: det var inte meningen att Alex och de andra skulle överleva kraschen, så nu söker döden efter dem för att se till att alla drabbas av sitt oundvikliga öde. 

Final Destination är James Wongs skräckfilm från 2000 som blev en snackis genom sina oväntade dödssekvenser - och som sedermera utvecklades till ett helt franchise. Filmen sågades av kritikerna men blev en favorit hos många andra - så här två decennium senare är det framför allt få filmer som känns så mycket 00-tal.

LÖRDAG 18 MAJ

Bar Deco

20:15

Bar Deco

Final Destination

Skräck
1h 38min
ENG TAL | EJ TEXT

Den 18 maj är pyjamas det enda rätta klädvalet. Under dagen visar vi klassiska sova-över-filmer från 80-, 90- och 00-talet fördelade i våra tre salonger.

Köp biljett
Alcazar 4

Förbeställ mat & dryck

När du köper din biobiljett online har du alltid möjligheten att inkludera mat och dryck från ett handplockat utbud. Genom att göra en förbeställning slipper du stå i kö och kan direkt gå in i biosalongen, så serverar vi dig i biofåtöljen. Vill du beställa mat och dryck på plats, rekommenderar vi dig att vara här senast 20 minuter innan filmen börjar.