spegeln
EOS Klimt & The Kiss, Gustav Klimt's Studio
Klimt

Klimt och Kyssen

OM FILMEN

Klimt och Kyssen är skapad av producenterna bakom Konst på bio-succén Vermeer på Rijksmuseum. Detta är en kraftfull, guldskimrande och passionerad ny film om Gustav Klimt.

Kyssen (älskade par) av Gustav Klimt är en av de mest erkända och reproducerade målningarna i världen. Det är kanske den mest populära affischen på studenthemsväggar från Peking till Boston.

Den stämningsfulla bilden av ett okänt omfamnande par, målad i Wien omkring 1908, har sedan den skapades fängslat betraktare med dess mystik, sensualitet och bländande material. Men vad är det som tilltalar oss så mycket med denna målning – och vem var konstnären som skapade den?

Genom att fördjupa sig i detaljerna i äkta guld, dekorativa mönster, symbolik och sjudande erotik, tar en närmare studie av målningen oss tillbaka till en anmärkningsvärd tid och plats, staden Wien i början av förra sekelskiftet. En ny värld kämpade för att ta plats mot den gamla, där Klimt var en titan inom jugendrörelsen och skapade dekadenta nya världar som förenade öm sensualitet, gammal mytologi och radikal modernitet.

SÖNDAG 22 SEPTEMBER

Bar Deco

15:30

Bar Deco

Klimt och Kyssen

Konst, Dokumentär
1h 30min
ENG TAL | SV TEXT

Se erkända konstutställningar från hela världen och ta del av dokumentärer om uppmärksammade konstnärer i vår unika konst på bio-serie.

Köp biljett
Alcazar 4

Förbeställ mat & dryck

När du köper din biobiljett online har du alltid möjligheten att inkludera mat och dryck från ett handplockat utbud. Genom att göra en förbeställning slipper du stå i kö och kan direkt gå in i biosalongen, så serverar vi dig i biofåtöljen. Vill du beställa mat och dryck på plats, rekommenderar vi dig att vara här senast 20 minuter innan filmen börjar.