spegeln
Mumien
Mumien2

Mumien

OM FILMEN

Den 18 maj är pyjamas det enda rätta klädvalet. Under dagen visar vi klassiska sova-över-filmer från 80-, 90- och 00-talet fördelade i våra tre salonger. Mumien är dagens tredje från 90-talet.

1719 före Kristus upptäcker Farao i staden Thebe att hans älskarinna Anck-Su-Namun har ett kärleksförhållande med översteprästen Imhotep. I desperation trotsar Imhotep gudarna och mördar Farao. För sitt hemska dåd bestraffas han med den yttersta förbannelsen: hans kropp kommer för all evighet att förbli levande, instängd i en trång gravkammare i Hamunaptra, De dödas stad. Man svär att den som öppnar graven ska belönas - med en plågsam död.

1925 kommer en expedition på skattjakt till Sahara. Den leds av äventyraren Rick O'Connell och bibliotekarien Evelyn Carnarvon. De hittar inte bara en uråldrig grav, utan också en varelse som väntat 3000 år på att släppas fri.

Brendan Fraser och Rachel Weisz spelar huvudrollerna i ett av 90-talets mest klassiska matinéäventyr, Mumien - som i år fyller 25!

LÖRDAG 18 MAJ

Alcazar

17:45

Alcazar

Mumien

Äventyr
2h 5min
ENG TAL | EJ TEXT

Den 18 maj är pyjamas det enda rätta klädvalet. Under dagen visar vi klassiska sova-över-filmer från 80-, 90- och 00-talet fördelade i våra tre salonger.

Köp biljett
Alcazar 4

Förbeställ mat & dryck

När du köper din biobiljett online har du alltid möjligheten att inkludera mat och dryck från ett handplockat utbud. Genom att göra en förbeställning slipper du stå i kö och kan direkt gå in i biosalongen, så serverar vi dig i biofåtöljen. Vill du beställa mat och dryck på plats, rekommenderar vi dig att vara här senast 20 minuter innan filmen börjar.