spegeln
Napoleon (1)
Napoleon2

Napoleon Dynamite

OM FILMEN

Den 18 maj är pyjamas det enda rätta klädvalet. Under dagen visar vi klassiska sova-över-filmer från 80-, 90- och 00-talet fördelade i våra tre salonger. Napoleon Dynamite är först ut från 00-talet.

Napoleon Dynamite bor tillsammans med sin farmor och bror. Han tycker själv han är tuff, har rödblont afro och brillor och tycker om att teckna. Ingen annan tycker att Napoleon är tuff. Brorsan Kip tillbringar all sin tid på nätet för att hitta brudar och har om möjligt ännu lägre social status än Napoleon. Napoleons bästa vän är utbytesstudenten Pedro. En dag bestämmer de sig för att han ska försöka vinna studentpresidentvalet över populära Summer.

Napoleon Dynamite är en amerikansk independentfilm från 2004 skriven och regisserad av Jared Hess. Filmen blev en sensation genom att spela in närmare 45 miljoner dollar - trots att den kostade under en halv miljon dollar att spela in. Liksom många andra kulttitlar hade filmen en svag premiärvecka, men växte snabbt i takt med publikens rekommendationer.

LÖRDAG 18 MAJ

Bar Deco

12:30

Bar Deco

Napoleon Dynamite

Komedi
1h 35min
ENG TAL | EJ TEXT

Den 18 maj är pyjamas det enda rätta klädvalet. Under dagen visar vi klassiska sova-över-filmer från 80-, 90- och 00-talet fördelade i våra tre salonger.

Köp biljett
Alcazar 4

Förbeställ mat & dryck

När du köper din biobiljett online har du alltid möjligheten att inkludera mat och dryck från ett handplockat utbud. Genom att göra en förbeställning slipper du stå i kö och kan direkt gå in i biosalongen, så serverar vi dig i biofåtöljen. Vill du beställa mat och dryck på plats, rekommenderar vi dig att vara här senast 20 minuter innan filmen börjar.