spegeln
Nine Kristofer Pasanen
OS Poster A3 Page 0001

ÖS - Historien om Linköping Hardcore

OM FILMEN

Dokumentärfilmen ÖS – Historien om Linköping Hardcore behandlar hardcoremusikens födelse i Östergötland under 80-talet samt dess storhetstid under 90-talet i Linköping. Visningen den 17 augusti introduceras av regissören Anders Carlborg.

Östergötland har sedan punkens födelse i slutet av 70-talet varit en bas för en stor samling band. I början av 80-talet fick även hardcoremusiken ett starkt fäste i regionen och under efterföljande decennium exploderade denna musikscen. Linköping blev då en central punkt i länet men också en av de största städerna i Sverige när det kom till hardcore. Allt hände på "Skylten", en gammal nedlagd maskinskyltsfabrik som kommunen lämnat över till stadens ungdomar att förvalta i sann “gör det själv”-anda. Konserter sattes upp hela tiden och ofta kom det stora utländska band på besök, vilket satte Linköping på kartan även utomlands.

Dokumentärfilmen ÖS – Historien om Linköping Hardcore behandlar hardcoremusikens födelse i Östergötland under 80-talet samt dess storhetstid under 90-talet i Linköping, men ser också framåt och ger en inblick i dagens musikscen där "Skylten" fortfarande spelar en central roll i stadens musikliv.

LÖRDAG 17 AUGUSTI

Dokumentär, Musik, Musikdokumentär
1h 40min
Köp biljett
Alcazar 4

Förbeställ mat & dryck

När du köper din biobiljett online har du alltid möjligheten att inkludera mat och dryck från ett handplockat utbud. Genom att göra en förbeställning slipper du stå i kö och kan direkt gå in i biosalongen, så serverar vi dig i biofåtöljen. Vill du beställa mat och dryck på plats, rekommenderar vi dig att vara här senast 20 minuter innan filmen börjar.