spegeln
Overthetop
Overthetop2

Over the Top

OM FILMEN

Den Dåliga Filmklubben visar spektakulära spillror ur filmhistorien utvalda torsdagskvällar på Spegeln.

Det är för få filmer som handlar om turneringar i armbrytning, men Over the Top gör sitt bästa för att sätta ämnet på agendan. Sylvester Stallone spelar Lincoln Hawk - även om typ hälften av filmens karaktärer refererar till honom som Hawks? - en otursdrabbad lastbilschaufför som vill återförenas med sin son som han lämnade 10 år tidigare.

Entré: världsmästerskapet i armbrytning i Las Vegas, där Hawk ska återuppbygga sitt liv genom att vinna förstaprispengarna och i förlängningen kärleken från sin son. Over the Top fokuserar kanske mer sitt sentimentala familjedrama än dess sportevent, men allting i den här extrem-ostiga filmen känns som en varm filt för en 80-talsnostalgiker. Det blir knappast sämre av Giorgio Moroders soundtrack. Ta med näsduken!

TORSDAG 09 MAJ

Camera

20:45

Camera

Over the Top

Drama
1h 33min
ENG TAL | EJ TEXT

En film kan vara riktigt usel, men den kan samtidigt vara löjligt kul – och kul är väl lika med bra? Just därför finns Den Dåliga Filmklubben. 

Köp biljett
Alcazar 4

Förbeställ mat & dryck

När du köper din biobiljett online har du alltid möjligheten att inkludera mat och dryck från ett handplockat utbud. Genom att göra en förbeställning slipper du stå i kö och kan direkt gå in i biosalongen, så serverar vi dig i biofåtöljen. Vill du beställa mat och dryck på plats, rekommenderar vi dig att vara här senast 20 minuter innan filmen börjar.