spegeln
Chicago
Chicago2

Chicago

OM FILMEN

Sing Along! Quote Along! Party Along! Spegeln bjuder in till 2000-talets bästa (och enda?) fängelsemusikal Chicago

Filmen visas utan textad musik, men vi kommer uppmuntra er att skråla med i alla fall! Som alltid inleds kvällen av våra underbara sing/party along-värdar som inte bara bjuder på sig själva utan även på en uppvärmnings-show som gör den tröttaste sångfågeln till en taggad näktergal! Det blir show, dans och uppsjungning på bästa Spegelnmanér!

Skandal följer på skandal i Chicago under jazz-eran då två mordiska donnor (Catherine Zeta-Jones och Renée Zellweger) ställs mot varandra i en kamp om berömmelse. I fängelset hjälps de bägge två av Chicagos mest slipade advokat Billy Flynn (Richard Gere) för att genom kändisskap undvika det väntade dödsstraffet.

När den kom kallades Chicago för “the best screen musical for 30 years”, en musikal som är lika delar cynisk som sexig. Filmen blev unisont hyllad av kritiker och kammade hem en Oscar för Bästa Film, vilket gjorde den till den första musikalen att vinna priset sedan 1968.

Slipa stämbanden och gör er redo för att förflyttas till 1920-talets kändiskultur på death row, en steppande Richard Gere och den otroliga cell block tango-showen som inspirerat en orimlig mängd amatördansare att sätta upp stolarna på rad i vardagsrummet och proklamera att “he had it coming”

FREDAG 17 MAJ

Alcazar

20:45

Alcazar

Chicago

Musikal
1h 53min
ENG TAL | EJ TEXT

Allsång, dans och glas fyllda med bubblor. Vi visar era favoritmusikaler och -musikfilmer som alltid peppas igång av våra älskade Sing Along-värdar. 

Köp biljett
Alcazar 4

Förbeställ mat & dryck

När du köper din biobiljett online har du alltid möjligheten att inkludera mat och dryck från ett handplockat utbud. Genom att göra en förbeställning slipper du stå i kö och kan direkt gå in i biosalongen, så serverar vi dig i biofåtöljen. Vill du beställa mat och dryck på plats, rekommenderar vi dig att vara här senast 20 minuter innan filmen börjar.