spegeln
Piranha
Piranha2

Piranha

OM FILMEN

I samband med premiären av Godzilla vs. Kong: The New Empire släpper Spegeln lös ett gäng oförglömliga kultfilmer inom monstergenren. Totalt sex filmer - från Kevin Bacon i Tremors till klassiska The Blob, från drakliknande flygfän till ondsinta pirayor!

I en avstängd damm hittas kvarlevorna av två ungdomar som fått sina kroppar uppätna ända in till skeletten. Dammen har använts av militären för att manipulera fram en ny art av pirayor - mångfalt snabbare och aggressivare än sina föregångare. Samtidigt som någon av misstag öppnar dammluckorna strömmar barnfamiljerna till den nyöppnade badorten i närheten. Vattnet formligen fräser när miljontals rakbladsvassa tänder gör sig redo för smörgåsbordet.

Sex år innan Joe Dante släppte lös sina mysiga gremlins i julklassikern från -84 handskades han med betydligt mer bitska varelser i Piranha. Filmen gavs ut i kölvattnet av den enorma Hajen-succén men till skillnad från många av de mest urvattnade kopiorna är Piranha en väldigt underhållande kultpärla i genren. 

Alcazar 4

Förbeställ mat & dryck

När du köper din biobiljett online har du alltid möjligheten att inkludera mat och dryck från ett handplockat utbud. Genom att göra en förbeställning slipper du stå i kö och kan direkt gå in i biosalongen, så serverar vi dig i biofåtöljen. Vill du beställa mat och dryck på plats, rekommenderar vi dig att vara här senast 20 minuter innan filmen börjar.