spegeln
Prettyinpink
Prettyinpink2

Pretty in Pink

OM FILMEN

Den 18 maj är pyjamas det enda rätta klädvalet. Under dagen visar vi klassiska sova-över-filmer från 80-, 90- och 00-talet fördelade i våra tre salonger. Pretty in Pink är dagens andra film från 80-talet.

Andie är en arbetarklass-tjej från fel stadsdel. Blane är den rike snyggingen som bjuder henne på balen. Men när deras romans växer hotas den av grupptryckets plågsamma verklighet. Pretty in Pink är en bitterljuv berättelse med ett fenomenalt soundtrack och ikonisk 80-talsstil.

Molly Ringwald slog igenom med dunder och brak med sina tre John Hughes-samarbeten i mitten av 80-talet. Pretty in Pink var den avslutande high school-filmen av dessa, och utöver Ringwald medverkade även Harry Dean Stanton, Jon Cryer, Andrew McCarthy, James Spader och Annie Potts.

LÖRDAG 18 MAJ

Camera

14:30

Camera

Pretty in Pink

Komedi, Drama
1h 36min
ENG TAL | EJ TEXT

Den 18 maj är pyjamas det enda rätta klädvalet. Under dagen visar vi klassiska sova-över-filmer från 80-, 90- och 00-talet fördelade i våra tre salonger.

Köp biljett
Alcazar 4

Förbeställ mat & dryck

När du köper din biobiljett online har du alltid möjligheten att inkludera mat och dryck från ett handplockat utbud. Genom att göra en förbeställning slipper du stå i kö och kan direkt gå in i biosalongen, så serverar vi dig i biofåtöljen. Vill du beställa mat och dryck på plats, rekommenderar vi dig att vara här senast 20 minuter innan filmen börjar.