spegeln
Winged
Winged2

Q: The Winged Serpent

OM FILMEN

I samband med premiären av Godzilla vs. Kong: The New Empire släpper Spegeln lös ett gäng oförglömliga kultfilmer inom monstergenren. Totalt sex filmer - från Kevin Bacon i Tremors till klassiska The Blob, från drakliknande flygfän till ondsinta pirayor!

New York-polisen förbryllas av ett väldigt udda mord, som experterna säger bär tecken av aztekiska ritualer. Samtidigt ryktas det om en vidunderlig flygödla som gäckar staden. Ett rykte som lätt kan avfärdas, tills monstret börjar ta människooffer som föda.

Larry Cohens Q – The Winged Serpent är en klassisk monsterskräckis med rötterna i den aztekiska mytologin. Michael Moriarty, Richard Roundtree och David Carradine springer runt i ett vackert filmat New York och letar efter ett lika dödligt som gulligt monster i skyn - en kul filmupplevelse det behöver inte vara så mycket svårare än så. 

LÖRDAG 25 MAJ

Camera

18:30

Camera

Q: The Winged Serpent

Skräck
1h 33min
ENG TAL | SV TEXT

Vi firar välkända och okända dagar med filmserier och filmpärlor. Och ibland, utan större anledning, vill vi bara visa en tidlös klassiker.

Köp biljett
Alcazar 4

Förbeställ mat & dryck

När du köper din biobiljett online har du alltid möjligheten att inkludera mat och dryck från ett handplockat utbud. Genom att göra en förbeställning slipper du stå i kö och kan direkt gå in i biosalongen, så serverar vi dig i biofåtöljen. Vill du beställa mat och dryck på plats, rekommenderar vi dig att vara här senast 20 minuter innan filmen börjar.