spegeln
Redspellsp
Redspell

Red Spell Spells Red

OM FILMEN

Den Dåliga Filmklubben visar spektakulära spillror ur filmhistorien utvalda torsdagskvällar på Spegeln.

Var beredd på en hypnotisk attack på sinnena - och alla former av god smak. När ett dokumentärfilmscrew besöker Malaysias djungler för att undersöka en häxas grav, upptäcker de betydligt mer än de hade hoppats på och råkar släppa lös The Red Dwarf Ghost.

Red Spell Spells Red är en hallucinatorisk mash-up av Cannibal Holocaust och Evil Dead genom ett Hong Kongskt filter. En genrefilm som inte nödvändigtvis är helt usel, men exemplariskt egen, omöjlig att efterlikna och klassiskt utflippad asiatisk chock-skräck från skarven mellan 70- och 80-tal.

Filmen har tidigare varit omöjlig att se om man inte fått tag i en piratkopia såld i någon dunkel gränd men nu har filmen återställts och visas för första gången i något sammanhang i Sverige. Denna restaurerade biokopia saknar ett par av djurscenerna från originalinspelningen från 1983, men är fortfarande något av det mest ondskefulla vi presenterat på duken.

Alcazar 4

Förbeställ mat & dryck

När du köper din biobiljett online har du alltid möjligheten att inkludera mat och dryck från ett handplockat utbud. Genom att göra en förbeställning slipper du stå i kö och kan direkt gå in i biosalongen, så serverar vi dig i biofåtöljen. Vill du beställa mat och dryck på plats, rekommenderar vi dig att vara här senast 20 minuter innan filmen börjar.