spegeln
Scream
Scream2

Scream

OM FILMEN

Den 18 maj är pyjamas det enda rätta klädvalet. Under dagen visar vi klassiska sova-över-filmer från 80-, 90- och 00-talet fördelade i våra tre salonger. Framåt kvällen behövs lite pyjamasvänlig skräck - Scream får avsluta 90-talet!

Ett år efter att hennes mamma blev brutalt mördad, så blir den unge Sidney Prescott förföljd och terroriserad av en maskerad mördare som besitter en snedvriden förkärlek till skräckfilmer. När hennes vänner faller offer för mördaren en efter en förstår Sidney att det är hon som han egentligen är ute efter. Ingen går säker, alla är misstänkta och värst av allt: Kan mördaren vara någon som står Sidney nära?

Scream återupplivade slasherfilmens status i mitten av 90-talet och kritikerna hyllade bland annat internskämten och de självmedvetna karaktärerna. I dag är den ett ypperligt filmhistoriskt exempel på den annars så väldigt svåra mixen av komedi och skräck.

LÖRDAG 18 MAJ

Alcazar

20:45

Alcazar

Scream

Skräck, Komedi
1h 51min
ENG TAL | SV TEXT

Den 18 maj är pyjamas det enda rätta klädvalet. Under dagen visar vi klassiska sova-över-filmer från 80-, 90- och 00-talet fördelade i våra tre salonger.

Köp biljett
Alcazar 4

Förbeställ mat & dryck

När du köper din biobiljett online har du alltid möjligheten att inkludera mat och dryck från ett handplockat utbud. Genom att göra en förbeställning slipper du stå i kö och kan direkt gå in i biosalongen, så serverar vi dig i biofåtöljen. Vill du beställa mat och dryck på plats, rekommenderar vi dig att vara här senast 20 minuter innan filmen börjar.