spegeln
Starship
Starship2

Starship Troopers

OM FILMEN

Främmande meteoriter med utomjordingar i form av jätteinsekter slår ner på jorden. Detta hot blir alltmer påtagligt och mänskligheten mobiliserar all sin kraft mot utmanaren. Med stolta propagandafilmer värvar armén unga rekryter. Johnny och hans flickvän tar värvning, men verkligheten som väntar är mer fruktansvärd än de kunnat tro.

Paul Verhoeven på sitt mest spjuveraktiga humör i denna vilt svingande satir om militärstaten USA. Starship Troopers är regissörens kanske mest missförstådda film och fick inledningsvis ett rykte om sig att vara fascistisk. Publiken som såg den tyckte direkt illa om den vilket ledde till att den blev en stor box office-besvikelse. Sedan dess har filmens klichéer, överdrifter och ultravåld omvärderats och ses numera i en annan kontext. The only good bug is a dead bug!

ONSDAG 26 JUNI

Alcazar

20:45

Alcazar

Starship Troopers

Science Fiction, Action
2h 9min
ENG TAL | EJ TEXT

Vi firar välkända och okända dagar med filmserier och filmpärlor. Och ibland, utan större anledning, vill vi bara visa en tidlös klassiker.

Köp biljett
Alcazar 4

Förbeställ mat & dryck

När du köper din biobiljett online har du alltid möjligheten att inkludera mat och dryck från ett handplockat utbud. Genom att göra en förbeställning slipper du stå i kö och kan direkt gå in i biosalongen, så serverar vi dig i biofåtöljen. Vill du beställa mat och dryck på plats, rekommenderar vi dig att vara här senast 20 minuter innan filmen börjar.