spegeln
Crow2
Crow

The Crow

OM FILMEN

The Crow firar 30-årsjubileum genom att återvända till bioduken.

Rockaren Eric Draven och hans flickvän Shelly mördas brutalt av ett hänynslöst ligistgäng. Exakt ett år senare återvänder Eric från de döda som en hämndens ängel. Han sminkar sig i vitt och svart och börjar leta upp mördarna en efter en. Deras vapen biter inte på honom - eftersom han redan är död.

Brandon Lee, son till Bruce Lee och på randen till sitt stora genombrott som skådespelare, gör en minnesvärd insats i titelrollen - vilket också blev hans sista. Lee avled efter en olycka med skjutvapen under inspelningen och filmen fick färdigställas med stuntmän och specialeffekter. Bakgrunden gör att The Crow förmodligen hade blivit en kultfilm oavsett hur slutresultatet sett ut, men Alex Proyas gotiska superhjältefilm är fullproppad med oneliners, ser fantastisk ut och målar upp en alldeles egen 90-talsvärld man gärna stannar kvar i. 30 år senare återvänder den till duken för en kväll.

TISDAG 02 JULI

Camera

20:15

Camera

The Crow

Action
1h 42min
ENG TAL | SV TEXT

Vi firar välkända och okända dagar med filmserier och filmpärlor. Och ibland, utan större anledning, vill vi bara visa en tidlös klassiker.

Köp biljett
Alcazar 4

Förbeställ mat & dryck

När du köper din biobiljett online har du alltid möjligheten att inkludera mat och dryck från ett handplockat utbud. Genom att göra en förbeställning slipper du stå i kö och kan direkt gå in i biosalongen, så serverar vi dig i biofåtöljen. Vill du beställa mat och dryck på plats, rekommenderar vi dig att vara här senast 20 minuter innan filmen börjar.