spegeln
Blade Runner Still
Blade Runner Poster

Blade Runner

OM FILMEN

Den 14 maj presenterar Spegeln en double bill av Ridley Scotts och Denis Villeneuves Blade Runner-filmer. Först visas Blade Runner i sin Final Cut-version, därefter följer Blade Runner: 2049 senare samma kväll. Biljetter till den sistnämnda köps här.

Ridley Scotts stilbildande klassiker med Harrison Ford som Rick Deckard, på jakt efter replikanter i en futuristisk värld i Los Angeles China Town. Han är en ”blade runner”, en polis med uppdrag att döda genetiskt framställda replikanter, vilkas enda brott är att de vill vara riktiga människor. 

Få filmer har varit så stilbildande inom sin genre som Blade Runner. 1982, fem år efter Star Wars, skapade Ridley Scotts mästerliga film en ny, dystopisk science fiction vars estetik och vemod tilltalar fans än idag och som fortsätter att vara en stor influens på nya filmer. Det finns många versioner av Blade Runner, men denna är den enda där Scott hade total kontroll över alla artistiska val.

TISDAG 14 MAJ

Alcazar

17:30

Alcazar

Blade Runner

Science Fiction, Klassiker
1h 52min
ENG TAL | SV TEXT

Vi firar välkända och okända dagar med filmserier och filmpärlor. Och ibland, utan större anledning, vill vi bara visa en tidlös klassiker.

Köp biljett
Alcazar 4

Förbeställ mat & dryck

När du köper din biobiljett online har du alltid möjligheten att inkludera mat och dryck från ett handplockat utbud. Genom att göra en förbeställning slipper du stå i kö och kan direkt gå in i biosalongen, så serverar vi dig i biofåtöljen. Vill du beställa mat och dryck på plats, rekommenderar vi dig att vara här senast 20 minuter innan filmen börjar.