spegeln
Predator
Predator2

Rovdjuret

OM FILMEN

Vi firar årligen Arnold Schwarzeneggers födelsedag på Spegeln - i år i form av visningar av actionrökarna Commando och Rovdjuret.

En grupp kommandosoldater kallas in för ett räddningsuppdrag i Centralamerika ledda av major Alan "Dutch" Schaeffer. Gruppen släpps ner i Guatemalas djungel innanför gränsen i fiendeland för att där spåra överlevande från en helikopter som skjutits ner. Väl där finner de att passagerarna är slaktade och ger sig på ett gerillaläger i närheten. Men det visar sig snart att det är någon annan som har gjort det - och han är inte mänsklig.

Några månader efter filmen Rocky IV:s premiär vintern -85 började folk skämta om att uppföljaren skulle handla om hur Rocky slogs mot en utomjording. Jim och John Thomas tog fasta på denna idé och förvandlade skämtet till ett seriöst manus. När Schwarzenegger sedan anslöt till filmen hade man en actionsuccé i sina händer.

TISDAG 30 JULI

Camera

21:00

Camera

Rovdjuret

Action
1h 47min
ENG TAL | EJ TEXT

Vi firar välkända och okända dagar med filmserier och filmpärlor. Och ibland, utan större anledning, vill vi bara visa en tidlös klassiker.

Köp biljett
Alcazar 4

Förbeställ mat & dryck

När du köper din biobiljett online har du alltid möjligheten att inkludera mat och dryck från ett handplockat utbud. Genom att göra en förbeställning slipper du stå i kö och kan direkt gå in i biosalongen, så serverar vi dig i biofåtöljen. Vill du beställa mat och dryck på plats, rekommenderar vi dig att vara här senast 20 minuter innan filmen börjar.