spegeln
Sophies
Sophies3

Sophies val

OM FILMEN

Meryl Streep. Den största. I sex decennium har hon varit oförglömlig i så många filmer att det tar för mycket utrymme att börja räkna. Efter hennes heders-Guldpalm i Cannes tidigare i år tar vi tillfället i akt och uppmärksammar tre av Streeps mest omvälvande insatser på stora duken. 

Den polska immigranten Sophie Zawistowski har överlevt förintelsen och försöker nu att bygga upp sitt liv i Brooklyn. Under andra världskriget tvingades hon, som kvinnlig lägerfånge, att göra ett så fruktansvärt och grymt val att det kommer att påverka henne på ett sätt som står utanför all kontroll. Mot alla odds överlever hon denna prövning, men priset hon måste betala är högt.

Det finns många alternativ när Meryl Streeps bästa roll i karriären ska diskuteras, men hennes fenomenala insats i Sophies val är definitivt med i diskussionen. Varje gång Streep är i bild vibrerar filmen. Kevin Kline är bra och Pakula är en legendarisk regissör men detta är ett stycke filmhistoria som Streep bär på nästan egen hand.

LÖRDAG 17 AUGUSTI

Bar Deco

16:30

Bar Deco

Sophies val

Drama, Romantik
2h 31min
ENG TAL | EJ TEXT

Vi firar välkända och okända dagar med filmserier och filmpärlor. Och ibland, utan större anledning, vill vi bara visa en tidlös klassiker.

Köp biljett
Alcazar 4

Förbeställ mat & dryck

När du köper din biobiljett online har du alltid möjligheten att inkludera mat och dryck från ett handplockat utbud. Genom att göra en förbeställning slipper du stå i kö och kan direkt gå in i biosalongen, så serverar vi dig i biofåtöljen. Vill du beställa mat och dryck på plats, rekommenderar vi dig att vara här senast 20 minuter innan filmen börjar.